Турчинов розраховує на поставки зарубіжного летального зброї в Україну

18 травня 00:45

За словами секретаря РНБО, українська армія є важливим фактором миру та безпеки в Європі.

 

Для ефективного проведення антитерористичної операції та забезпечення безпеки в регіоні Україна потребує постачання летального озброєння країнами-партнерами.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив під час зустрічі з директором Департаменту державної безпеки Литви Дарюсом Яуниішкісом у вівторок, 17 травня, повідомляє прес-служба РНБО.

"Питання військово-технічного співробітництва з нашими західними партнерами, зокрема, в питаннях надання летального зброї, досі не вирішуються... Сьогодні всі поставки летальної зброї забезпечує український оборонпром, але для ефективної протидії агресорові цього недостатньо", – підкреслив Турчинов.

Голова РНБО зазначив, що українська армія є важливим фактором миру та безпеки у Європі.

У ході зустрічі співрозмовники обговорили питання безпеки в регіоні в контексті агресивної політики Кремля, а також відзначили важливість співпраці в оборонній, розвідувальної і та контррозвідувальної сферах.

Дарюс Яунішкиіс, зі свого боку, відзначив необхідність і перспективність двосторонньої співпраці.

У березні президент Петро Порошенко закликав Захід переглянути питання постачання зброї Україні, оскільки це інвестиція у міжнародну безпеку і стабільність.

Як відомо, США не надають Україні летальна зброї. Однак, як повідомляв раніше в.о. глави Місії України при НАТО, Україна попросить летальну зброю у Заходу в разі провалу Мінських угод.

Примітно, що в інтерв'ю для ZN.UA посол України в США Валерій Чалий розповів, що Україна отримує зброю більш ніж десяти країн Європи, але це не прийнято афішувати.