Турчинов про паспорти для ОРДЛО: Путін створює умови для офіційного застосування армії проти України

24 квiтня 17:40

Російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян поза межами РФ, зазначив секретар РНБО.

 

Указ російського президента Володимира Путіна про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів окупованого Донбасу є свідомою ескалацією агресії та тиском на керівництво України, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов. Про це інформує його прес-служба.

"Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України. Це пов'язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території", - зазначив секретар РНБО.

За його словами, відповіддю має стати зміцнення оборонного потенціалу України та посилення міжнародним співтовариством санкційного тиску на Росію.

Нагадаємо, сьогодні Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку", згідно з яким таке право отримують жителі окремих районів Донецької та Луганської областей. Розгляд заяв про прийом у громадянство повинно здійснюватися у строк, що не перевищує трьох місяців з дня подачі заяви та необхідних документів.

Українська сторона вже звернулася до Ради Безпеки ООН у зв'язку з рішенням президента Росії.