Труба прокоментував обшуки у Щербини

03 грудня 11:29

За словами Труби, якби він знав про порушення зі сторони Щербини, то першим написав би заяву в поліцію.

 

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба прокоментував обшуки НАБУ у свого колишнього начальника Ігоря Щербини. За його словами, про те, що Щербина за гроші обіцяв впливати на хід кримінальних проваджень в ДБР, він дізнався з новин.

"Ані на керівництво ДБР, ані на слідчих неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси", - написав Труба в Telegram-каналі.

За його словами, якби він знав про це, то першим написав би заяву в поліцію.

"Нехай це з'ясовують колеги – до мене поки ніхто не звертався, але я повністю відкритий до роботи зі слідством. Це питання не моєї репутації, а репутації усього Державного бюро розслідувань", - додав він.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком до близького соратника директора ДБР Романа Труби Ігоря Щербини. За попередніми даними, обшук у Щербини і такого собі В. Шевченка пов'язаний з їх намаганням продати кримінальне провадження Державного бюро розслідувань за 150 тисяч доларів.

Тим часом, до Мережі "злили" записи, нібито зроблені в кабінеті Романа Труби. З розмов випливає, що директор ДБР звітує перед Офісом президента про розслідування кримінальних проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко та інші представники попередньої влади

Детальніше про те, як скандал з прослуховуванням у ДБР вплинув на позиції Романа Труби і чи відбилася зміна влади на поведінку правоохоронців в цілому читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "ДБР: реквієм за "правоохоронною" мрією" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".