Трьохстороння контактна група домовилася про перемир'я на жнива

21 червня 18:33

Тим часом, гуманітарна підгрупа продовжує узгоджувати списки заручників.

 

Так зване "хлібне перемир'я" повинно початися 24 червня. Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі екс-президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер за підсумками сьогоднішнього засідання в Мінську.

"Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на період збору врожаю з 24 червня 2017 року і далі", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що гуманітарна підгрупа продовжує узгоджувати списки заручників.

"Ми чекаємо конкретних списків і форматів звільнення заручників. В цій роботі бере участь уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська", - додала Оліфер.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про готовність України віддати більше 200 осіб в обмін на українських заручників. За його словами, президент готовий підписати указ про помилування утримуваних осіб, щоб забрати українських бранців.

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко повідомляла, що сотні затриманих і засуджених бойовиків "ДНР" і "ЛНР" категорично відмовляються від переміщення в ОРДЛО.

Представники терористичних "республік" в Мінську категорично відмовилися від залучення Міжнародного комітету Червоного Хреста і ООН до процесу збору цих відмов. В якості альтернативи українська сторона запропонувала задіяти в процесі офіс українського омбудсмена та ОБСЄ.

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомляла, що за даними СБУ терористи ОРДЛО утримують в заручниках 121 особу.