Три українські військовослужбовці в Донбасі отримали поранення - штаб

15 лютого 08:56

Бойовики вісім разів застосували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

 

Протягом доби, 14 лютого, бойовики підтримуваних Росією терористичних угруповань "ЛНР" та "ДНР" 12 разів обстріляли українські позиції в Донбасі, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. У результаті обстрілів три українських військовослужбовці отримали поранення.

"14 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі 8 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли українські позиції: двічі з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з озброєння БМП та ручних протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту Піски; з мінометів калібру 120 мм, а також з озброєння БМП – біля селища Опитне; з мінометів калібру 120 мм – у районі населеного пункту Верхньоторецьке; з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка; зі станкових гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Павлопіль; з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Мар'їнка.

Окрім того, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" російсько-окупаційні війська обстріляли позиції ООС: з мінометів калібру 120 мм – поблизу селища Новолуганське; з мінометів калібру 82 мм – у районі села Кримське; з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів і, вдруге, з автоматичних станкових гранатометів – поблизу населеного пункту Хутір Вільний; зі станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту Зайцеве.

"Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - повідомили у прес-центрі.

У штабі ООС зазначили, що вранці, 14 лютого, бойовики також обстріляли населений пнкт Новолуганське з .артилерії калібру 152 мм із використанням високоточних корегованих артилерійських снарядів російського виробництва "Краснополь". У результаті обстрілу зруйновано житловий будинок.

"Факт обстрілу, наявність осколків даного високоточного боєприпасу та факт руйнування підтверджується українською стороною Спільного центру координації та контролю. Для корегування артилерійського вогню протягом дня 14 лютого противник активно застосовував безпілотні літальні апарати. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" чотири ворожі квадрокоптери було збито українськими захисниками", - додали у перс-центрі.

Згідно з інформацією української розвідки, 14 лютого двох окупантів вбито та чотирьох поранено. Протягом поточної доби бойовики вогонь не відкривали.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".