Автентичність почерку Охендовського у "чорній бухгалтерії" регіоналів підтвердила ще одна експертиза

16 березня 10:38

Охендовським виконано 4 підписи та 3 записи у документах "чорної каси" Партії регіонів.

 

Третя експертиза підтвердила автентичність почерку голови ЦВК Михайла Охендовського у "чорній бухгалтерїЇ" Партії регіонів.
Як свідчать джерела DT.UA, днями НАБУ отримало результати спільної експертизи Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз НДІСЕ ім Бокаріуса та Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України
"Експертиза підтвердила, що Охендовським виконано 4 підписи та 3 записи", - сказав співрозмовник.
За словами джерела, експерти, які проводили попередню експертизу, цього разу не залучалися для того, щоб "забезпечити об'єективність і підтвердження висновків свіжою експертизою".

Згідно з даними прес-служби НАБУ, раніше у справі Охендовського було проведено дві почеркознавчі експертизи.

Так, висновки першої експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України, яка тривала три з половиною місяці, не підтверджують, але в той же час – не виключають ймовірності того, що підписи і записи в "амбарний книзі" належать Охендовському.

Згідно з другою експертизою, проведеною Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Міністерства внутрішніх справ України (ДНДЕКЦ), підписи і записи від імені Охендовського в "амбарний книзі" належать саме главі ЦВК.

13 грудня минулого року детективи Національного антикорупційного бюро в аеропорту "Бориспіль" вручили повідомлення про підозру голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському, який є фігурантом кримінального виробництва з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського підозрюють в отриманні понад 1,2 мільйона гривень хабарів від Партії регіонів.