Томос привезуть до Києва 7 січня - Парубій

06 сiчня 15:47

До Різдва Україна не розголошуватиме подробиці отримання Томосу.

 

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що Томос про автокефалію Православної церкви України привезуть до Києва на Різдво, 7 січня. Про це він розповів після офіційної церемонії отримання Томосу в Стамбулі, передає "Радіо Свобода".

"Очевидно, що ми не будемо говорити про всі подробиці передачі, але можу вас запевнити, що в найближчі дні, завтра томос буде в Україні", – зазначив Парубій.

Він також додав, що найімовірніше українська сторона до завтра не надаватиме подробиці щодо отримання Православною церквою України Томосу.

Читайте також: Варфоломій про томос для ПЦУ: сьогодні розпочинається нова сторінка в історії України

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію посох і Томос, який проголошує автокефалію української церкви.

Напередодні Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію об'єднаної Православної церкви України. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привезе його до Києва. Українці зможуть побачити історичний указ на Різдво в Софійському соборі.

Нагадаємо, 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Софії Київській був обраний голова помісної української церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.

Докладніше про майбутнє православного устрою в Україні читайте у статті Катерини Щоткіної "Просто автокефалія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".