ТКГ закликає до безстрокового перемир'я в Донбасі з 5 березня

02 березня 18:04

Тристороння контактна група підкреслює важливість забезпечення миру та спокою для населення в зоні конфлікту.

 

Тристороння контактна група (ТКГ) закликає до перемир'я в Донбасі з понеділка, 5 березня, повідомляє прес-служба спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдика.

"Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО... підкреслює важливість забезпечення миру та спокою для населення в зоні конфлікту на сході України, керуючись раніше досягнутими угодами та зобов'язаннями сторін, підтверджує свою повну прихильність всеосяжного, стійкого і безстрокового припинення вогню, починаючи з 5 березня 2018 року 00:01" - йдеться в заяві ТКГ, наданій агентству "Інтерфакс-Україна".

У ТКГ підкреслюють важливість прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню; ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень "режиму тиші"; незастосування вогню, включаючи вогонь у відповідь; уникнення наступальних дій і розвідувальних операцій.

Також наголошується на важливості суворої заборони, зокрема, ведення вогню в напрямку і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах та поблизу них, а також навмисного обстрілу цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.

Раніше прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила про те, що 5 березня в районі селища Станиця Луганська Луганської області може відбутися розведення сил та озброєнь від лінії розмежування за умови додержання режиму тиші.