Тимчук звинуватив ОБСЄ у підтримці терористів

10 листопада 10:54

Координатор "Інформаційного спротиву" вважає, що співпраця з ОБСЄ неможлива, поки там широко представлені громадяни Росії.

 

Група "Інформаційний спротив" відмовилася від подальшої співпраці з ОБСЄ через дії організації на користь Російської Федерації і співпраці з терористами.

"На останнє звернення представників ОБСЄ з проханням про зустріч і експертні консультації з координаторами групи "ІС" ми дали таку відповідь (прохання вважати її офіційним відмовою з нашої сторони від контактів з цією організацією, з якою ми співпрацювали з весни 2014 року)", - написав координатор "ІС" Дмитро Тимчук на свій сторінці в Facebook.

Координатор "Інформаційного опору" подякував за пропозицію, але відмовився і висловив невдоволення позицією ОБСЄ щодо обстрілу школи в Донецьку.

"Однак, зважаючи на останні події (мається на увазі звіт спостерігачів ОБСЄ щодо загибелі людей поблизу школи №63 у Донецьку в результаті обстрілу, як факти співпраці ОБСЄ з терористами і діяльність на користь агресора в особі РФ, які були помічені раніше) ми, тобто гурт "Інформаційний спротив", змушені відмовитися від контактів з представниками Вашої організації", - зазначив Тимчук.

Також він підкреслив, що "ІС" високо цінує зусилля і діяльність представників ОБСЄ з європейських країн, проте вважає, що громадяни Росії, які у великій кількості представлені в організації, прикривають агресію РФ.

"Однак поки в ОБСЄ широко представлені громадяни Росії, ця організація, на наш превеликий жаль, дуже часто виступає в ролі ширми для агресивних планів РФ проти України. Зважаючи на це, ми вважаємо неможливою подальшу спільну роботу з цією організацією", - підсумував Тимчук.

Читайте також: Десятки "неопізнаних" вантажівок і танків заїхали в Донецьк перед носом ОБСЄ

ОБСЄ відповіла відмовою на заклики МЗС України Павла Клімкіна розслідувати загибель дітей у Донецьку в результаті обстрілу школи. Її спостерігачі підтвердили наявність воронок від снарядів близько 1 метра в діаметрі, як мінімум чотири з яких виникли в результаті вибуху 4-мм артилерійських снарядів. Ніякої інформації про причетність будь-якої із сторін конфлікту в ОБСЄ не надають.

У Донецьку 5 листопада близько 16:00 снаряд вибухнув на стадіоні біля школи №63. В результаті попадання снаряда в будівлю школи, загинули двоє дітей: восьмикласник і 18-річний підліток - випускник цієї школи. Поранення отримали чотири людини - трьом по 17 років і 21 рік.