Тільки 20% українців користувалися такою формою відпочинку, як "зелений туризм"

25 липня 13:24

Охочих спробувати "зелений туризм" значно більше, ніж тих, хто коли-небудь так відпочивав.

 

Тільки кожен п'ятий українець (20%) коли-небудь користався такою формою відпочинку, як "зелений туризм", тоді як дві третини (66%) цього ніколи не робили, а приблизно кожен десятий (12%) – вперше чує про "зелений туризм" в Україні, свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Третина українців (34%) висловили бажання вже в цьому році присвятити "зеленому туризму" частину своєї відпустки або вихідні, тоді як кожен другий (51%) не має наміру займатися "зеленим туризмом".

Найбільш привабливі з точки зору українців можливості "зеленого туризму" розташовуються в наступному порядку:

- можливість провести час з близькими та друзями в незвичній обстановці (28%);

- можливість насолодитися природою в екологічно чистих місцях (25%);

- можливість пізнати навколишнє середовище (19%);

- можливість відпочити від метушні великих міст (19%);

- можливість пізнати культуру та історію краю (14%);

- гастрономічні мотиви: екологічні продукти, автентичні страви (10%).

У той же час кожен п'ятий житель країни (21%) з можливостей "зеленого туризму" не побачив жодної привабливої особисто для нього.

Опитування проводилося з 4 по 13 липня 2018 року серед 1801 респондентів по всій Україні за винятком окупованих росіянами територій. Метод опитування – особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Як свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, 18% українців планують провести в цьому році відпустку на українському морському узбережжі.

Детальніше про зелений туризм в Україні читайте в матеріалі "Зелені шляху" для туристичних маршрутів" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".