Тетяні Чорновол повідомили про підозру через перешкоджання діяльності журналіста

25 лютого 12:46

Колишня депутатка відібрала у працівника ЗМІ телефон, на який він знімав судове засідання, чим саме й чинила перешкоду його роботі.

 

Депутатці Верховної Ради VIIІ скликання Тетяні Чорновол повідомили про підозру через її напад на співробітника ЗМІ Дмитра Кучера у жовтні 2019 року під час розгляду питання про обрання запобіжного заходу Сергію Пашинському. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України)". – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Чорновол відібрала у журналіста телефон, на який він знімав судове засідання, чим саме й чинила перешкоду його діяльності.

Зазначається, що наразі процесуальне керівництво у розслідуванні цієї справи проводить Офіс генерального прокурора. Тетяні Чорновол, у випадку доведення її провини, загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Відомо, що Дмитро Кучер – журналіст порталу "Шарій.нет", який належить проросійському блогеру Анатолію Шарію.

Раніше відомий журналіст та телеведучий Данило Яневський написав заяву до Національної поліції про вчинення злочину, а саме перешкоджання журналістській діяльності, прессекретаркою президента Володимира Зеленського Юлією Мендель, яка 27 вересня біля будівлі Вищого антикорупційного суду в Києві відштовхнула журналіста програми "Схеми" "Радіо "Свобода" та Першого Суспільного телеканалу Сергія Андрушка, коли він хотів поставити питання главі держави.