Терористи зосередили вогневу активність на приморському напрямку – штаб АТО

12 вересня 08:40

Доба для українських військових минула без втрат.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 11 вересня, 36 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Наприкінці минулої доби основна вогнева активність терористів фіксувалась на приморському напрямку. При цьому 16 обстрілів окупантів характеризувались як неприцільні.

На приморському напрямку після 18:00 години бойовики накрили мінометним вогнем калібру 82 мм позиції бійців ЗСУ поблизу Гнутового та Талаківки. У районі Талаківки терористи ввечері і вночі також декілька разів використовували стрілецьку зброю, гранатомети та озброєння БМП. Неспокійно було і біля Водяного, що вже декілька днів поспіль знаходиться в епіцентрі вогневого протистояння. Наприкінці доби бойовики тричі гатили по опорних пунктах українських військових поблизу цього населеного пункту з великокаліберних кулеметів. Також під ворожим вогнем опинились укріплення сил АТО у районі Лебединського, Павлополя та Старогнатівки.

На донецькому напрямку після 18:00 години окупати двічі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції захисників Авдіївської промзони. Вогнем з гранатометів терористи накрили українських захисників на околицях Кам'янки та Новгородського.

На луганському напрямку за добу зафіксований один обстріл. Близько 21:00 години бойовики випустили сім мін калібру 82 мм по позиціях бійців ЗСУ поблизу Кримського.

Нагадаємо, напередодні бойовики 12 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Терористи застосували гранатомети і великокаліберні кулемети в районі Водяного.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "шкільне перемир'я", яке почалось 25 серпня. Режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року став вже 11-м з початку війни в Донбасі. Окупанти порушили його у перший же день.