Терористи зірвали візит спостерігачів ОБСЄ і ООН до звільнених сіл на Донеччині

28 листопада 18:34

На луганському напрямку противник використовував заборонені Мінськими домовленостями міномети.

 

Візит спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представників місії ООН до сіл Травневе та Гладосове в Донецькій області, запланований на вівторок, 28 листопада, було зірвано через збройні провокації бойовиків російсько-терористичних формувань. Міжнародні спостерігачі планували здійснити моніторинг гуманітарної ситуації в селах, які було звільнено українською армією минулого тижня, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Усього з початку доби в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 12 епізодів порушення терористами режиму тиші. У разі необхідності бійці Збройних сил України відкривали вогонь у відповідь.

На луганському напрямку найгарячішою ділянкою залишається Світлодарська дуга. З ранку ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ між Зайцевим та Гладосовим з БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Луганське та Лозове окупанти накрили мінометним вогнем, випустивши по українських позиціях більше 30 мін калібру 120 міліметрів. По Світлодарську терористи вели вогонь з БМП. Підступи до Горіхового терористи обстріляли із протитанкового ракетного комплексу. В районі Щастя були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

По Верхньоторецькому та Водяному на донецькому напрямку окупанти вели вогонь з гранатометів, а по окраїнах Авдіївки та Красногорівки – з легкого піхотного озброєння.

Нагадаємо, 24 листопада Збройні сили України відтіснили бойовиків і взяли під контроль села Травневе Бахмутського району та Гладосове Горлівського району Донецької області, які перебували в "сірій зоні".

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.