Терористи застосували в Донбасі заборонені міномети та БМП

13 березня 08:49

Унаслідок ворожих обстрілів двоє українських військових дістали поранення.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 12 березня, п'ять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

На донецькому напрямку окупанти застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети. Так, по захисниках Павлополя вони гатили з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, з озброєння БМП-2 і мінометів калібру 82 мм – по позиціях бійців ЗСУ у районі Водяного, з мінометів та стрілецької зброї – поблизу Авдіївки.

На луганському напрямку терористи з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривали вогонь по позиціях сил АТО у районі Новгородського та Луганського.

Нагадаємо, раніше Тристороння контактна група щодо Донбасу (ТКГ) закликала до безстрокового припинення вогню на сході України з 00:01 5 березня.

У той самий день планувалося розведення сил і озброєнь від лінії розмежування в районі селища Станиця Луганська Луганської області, за умови додержання режиму тиші. Проте воно не відбулося через відмову терористів дотримуватись режиму припинення вогню.

Зазначимо, бойовики порушили перемир'я за годину після його встановлення. О 1:00 ночі вони обстріляли українських військових поблизу Щастя з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

"Новорічно-різдвяне", "шкільне" і "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.