Терористи застосували в Донбасі ствольну артилерію, міномети й озброєння БМП

15 квiтня 08:53

Унаслідок бойових дій троє українських військових дістали поранення.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 14 квітня, 52 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На донецькому напрямку окупанти двічі накривали артилерійським вогнем калібру 122 мм позиції українських військових у Широкиному, а мінометним калібру 82 мм – Пісків і шахти "Бутівки". З гранатометів різних систем вони гатили по захисниках Авдіївки, Мар'їнки, Кам'янки, Водяного, Лебединського, Талаківки та шахти "Бутівки", а з озброєння БМП – Новотроїцького та Водяного. Зенітну установку терористи задіяли поблизу Авдіївки.

Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів потрапили позиції сил АТО поблизу Павлополя, Гнутового, Новотроїцького, Лебединського, Водяного та шахти "Бутівки". А під обстріл зі стрілецької зброї - опорні пункти бійців ЗСУ в районі Авдіївки, Широкиного, Лебединського, Талаківки, Новомихайлівки, Кам'янки та Павлополя. Ворожі снайпери працювали неподалік Водяного, Гнутового, шахти "Бутівки" і Талаківки.

На луганському напрямку вогнем із заборонених мінометів калібру 120 мм бандформування накривали оборонців Зайцевого та Луганського. Міномети калібру 82 мм озброєння БМП та великокаліберні кулемети вони застосовували під Луганським, а гранатомети та великокаліберні кулемети – в районі Майорська. З великокаліберних кулеметів бойовики також обстріляли захисників Троїцького.

Нагадаємо, напередодні окупанти 28 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, один боєць сил АТО дістав поранення.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.