Терористи застосували в Донбасі лазерну зброю, травмований український військовий – МОУ

17 квiтня 13:50

За добу в зоні АТО поранення дістали ще четверо бійців. Стан здоров'я двох з них важкий.

 

Військовослужбовець Збройних сил України отримав бойове травмування - ураження ока – унаслідок застосування бойовиками російсько-окупаційних військ забороненої лазерної зброї.

"Внаслідок застосування противником лазерного пристрою, один військовослужбовець отримав бойове травмування – ураження ока. Його евакуйовано до медичного закладу, де встановлено діагноз: променева офтальмія. Стан здоров'я військовослужбовця – задовільний", - розповів під час брифінгу спікер Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Загалом протягом доби в Донбасі поранені п'ятеро бійців сил АТО, ще один військовий 1997 року народження загинув. Усі поранені військовослужбовці шпиталізовані, стан здоров'я двох з них оцінюється як важкий, ще одного бійця – як середньої важкості.

Нагадаємо, окупанти 52 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Зокрема, зі ствольної артилерії і мінометів заборонених калібрів, бронетехніки, гранатометів і стрілецької зброї.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.