Терористи за добу 72 рази обстріляли українських військових

28 вересня 11:07

Вогонь по силам АТО ведеться в основному з мінометів і ствольної артилерії.

 

У зоні бойових дій на Донбасі незаконні збройні формування (НЗФ) продовжують активні обстріл позицій українських військ, за добу зафіксовано 72 випадки обстрілів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Вогонь ведеться в основному з мінометів (27 обстрілів) і ствольної артилерії (16 обстрілів), противник продовжує активно використовувати РСЗВ (6 обстрілів). Найбільш складна ситуація спостерігається в районі н.п.Донецк, Мар'їнка, Трудівське, Красногорівка, Піски, Чорнухіне, Попасна, Дебальцево, Нікішино, Малоорлівка, Гранітне, Щастя, Сміливе, Станиця Луганська, Маріуполь", - написав він.

Також Тимчук розповів, що в районі н.п.Сміле (Луганська обл.) скоєно напад на колону українських військ. Напад було відбито. Пізніше в цьому районі скоєно напад із застосуванням вогнепальної зброї на автомобіль штабу АТО.

"Продовжуються обстріли бойовиками цивільних об'єктів. За попередніми даними, протягом минулої доби загинули 2 і поранено 3 мирних жителя", - зазначив Тимчук.

Крім того, в районі н.п.Дебальцево (Донецька обл.) група бойовиків спробувала захопити із застосуванням вогнепальної зброї підстанцію системи електропостачання. Напад було відбито.

"В районі Ольгинка-Гранітне українськими військами закінчено формування лінії оборони, здатної забезпечити оборону направлення на н.п.Волноваха, хоча в даному районі (н.п.Новотроїцьке, Гранітне) продовжує спостерігатися активність ДРГ противника та обстріли позицій українських військ", - підкреслив Тимчук.

Разом з тим, на приморському напрямку (в районі н.п.Маріуполь) відмічаються активні рейдові і розвідувальні дії підрозділів НЗФ. "Обстріляні зі ствольної артилерії і мінометів блокпости і опорні пункти українських військ в районі н.п.Маріуполь, Сартана, Лебединське", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, одне з положень прийнятого в Мінську 19 вересня Меморандуму про припинення вогню на Донбасі передбачає відвід засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км з кожної сторони, у тому числі з населених пунктів, що дасть можливість створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 км (зону безпеки).

Українська сторона заявила, що почне поступове виведення важкої техніки з зони АТО на Донбасі тільки після повного припинення обстрілів з боку бойовиків хоча б на 24 години.