Терористи впроваджують в ОРДЛО "примусове донорство" - розвідка

11 липня 14:22

Лікарням бракує медпрепаратів і компонентів крові для лікування поранених терористів.

 

Лікарні та польові шпиталі на тимчасово окупованій територіях Донецької та Луганської областей, а також у прикордонних з Україною районах РФ, потерпають від нестачі ліків, зокрема протишокових і сильнодіючих знеболювальних, і компонентів крові, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З метою виправлення ситуації російська окупаційна "адміністрація" направила керівникам місцевих підприємств (організацій) розпорядження щодо примусового комплектування "донорських кадрів", а також дат виїзних заборів крові", - розповідають розвідники.

Крім того, у частинах і підрозділах окупаційних військ активно поширюються інфекційні захворювання, зокрема, туберкульоз. До цього призвели "авральні" заходи командування окупаційних військ щодо доукомплектовування їх особовим складом – новобранців систематично відправляли у "військо" без належного глибокого медичного огляду.

Нагадаємо, раніше бойовики залучали курсантів так званого "Донецького вищого загальновійськового училища" до інженерного обладнання передових позицій бандформувань поблизу окупованого Донецька.

Також після ескалації конфлікту під Авдіївкою наприкінці січня минулого року, студентів донецьких вишів примусили здавати кров для поранених бойовиків.