Терористи ОРЛО не блокуватимуть обмін заручниками через відставку Плотницького

26 листопада 08:47

Новопризначений ватажок бойовиків заявив про "підготовку до обміну".

 

Відставка ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького не вплине на процес звільнення українських заручників терористів Донбасу.

У ОРЛО заявили про те, що "процес (підготовки до обміну – ред.) іде". З відповідною інформацією виступив голова "міністерства держбезпеки", тимчасово виконуючий обов'язки "керівника" ЛНР" Леонід Пасічник.

"Процес іде. Керівництво "МВС", "народної міліції" перевірили всіх наших осіб, які затримані, перебувають на нашій території і підлягають обміну. У понеділок мені буде надано список, мною затверджено... І, природно, ми виконуємо Мінські угоди, здійснимо обмін так, як про це йдеться", - заявив Пасічник в ефірі підконтрольного бойовикам пропагандистського "ДТРК ЛНР".

Читайте також: У ОРЛО вирішили, що ватажком "ЛНР" може бути будь-який місцевий житель не молодше 30 років

Нагадаємо, 24 листопада в ОРЛО заявили про відставку Плотницького "за станом здоров'я" та призначення "головою ЛНР" так званого "міністра державної безпеки", екс-полковника СБУ Леоніда Пасічника.

Як раніше повідомляла представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Донбасі Ірина Геращенко, наразі бойовики ОРДЛО утримують в заручниках 162 українця.

Детальніше про "переворот" в ОРЛО читайте у матеріалі Єгора Фірсова "Битва "титаніків" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".