Терористи обстріляли захисників Авдіївки з "Градів"

17 травня 08:53

Минулої доби унаслідок бойових дій загинули двоє українських військових, ще четверо бійців дістали поранення. Сьогодні втрат немає.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 16 травня, 66 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій бійців Операції Об'єднаних сил не припиняються. Активні бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення, ситуація на сході України ускладнилася.

Зокрема, минулої доби терористи 25 разів відкривали вогонь з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Поточної доби обстановка на лінії зіткнення залишається контрольованою бійцями ЗСУ.

На луганському напрямку активні бої точилися неподалік Новозванівки та Троїцького. На вогонь ворожих снайперів українські захисники відповіли ефективними контрснайперськими заходами.

На донецькому напрямку окупанти активізувалися у районі Луганського, Світлодарська, Новолуганського та Майорська. Не припиняються бойові дії поблизу Авдіївської промзони та Опитного. Ввечері, близько 21:00, бойовики обстріляли позиції захисників Авдіївки з РСЗВ БМ-21 "Град".

На маріупольському напрямку ворожа активність фіксувалася поблизу Водяного, Лебединського та Широкиного.

Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь на ворожі обстріли. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі терористи втратили п'ятеро осіб вбитими та вісьмох – пораненими.

Нагадаємо, 30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

З початком ООС на території Донбасу починає діяти особливий порядок допуску громадян.

26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".