Терористи накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ на луганському та приморському напрямках

12 листопада 18:35

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції загострилася. Бойовики російсько-терористичних формувань підвищили вогневу активність, задіявши заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.

У неділю, 12 листопада, противник 23 рази порушив режим припинення вогню. Бійці Збройних сил України у більшості випадків відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

По Кримському на луганському напрямку терористи вранці вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів, а по обіді – завдали удару з 82-мм мінометів, випустивши чотири міни. На підступах до Зайцевого і Луганського на Світлодарській дузі бойовики також задіяли міномети калібру 82 міліметри.

По Авдіївці, Пісках, Новоселівці Другий та Мар'їнці на донецькому напрямку окупанти були з піхотного озброєння.

Водяне на приморському напрямку опинилася під вогнем зі 120-мм мінометів, БМП, гранатометів і стрілецької зброї терористів. По Гнутовому найманці били з мінометів калібру 120 і 82 міліметрів, а по Миколаївці, Березовому, Новотроїцькому, Старогнатівці та Павлополю – з гранатометів і стрілецької зброї.

Читайте також: Суд у Львові заарештував другого учасника подій на ПП "Шегині"

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.