Темпи захворювання на кір пішли на спад

13 лютого 14:40

Кількість хворих зменшилась відразу на 14%.

 

Вперше з початку спалахів кору в Україні наприкінці 2017 року за минулий тиждень кількість хворих зменшилась, а не збільшилась. Про це під час брифінгу розповів заступник гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами "Центру громадського здоров'я" МОЗ Віктор Ляшко.

"Минулого тижня вперше за період підйому захворюваності на кір ми не відзначаємо тенденції до збільшення хворих на кір. Навпаки – кількість людей, які захворіли минулого року на кір, зменшилась порівняно з попереднім тижнем на 14%", - цитує його "Українська правда".

В МОЗ очікують, що ця тенденція продовжуватиметься і до літа закінчиться.

За словами Ляшка, загалом за минулий тиждень захворіло 798 осіб, 288 дорослих і 511 дітей. Водночас впродовж 29 січня – 4 лютого 2018 року в Україні на кір захворіли 930 людей, а одна жінка померла через ускладення від цієї хвороби.

Загалом з початку року на кір захворіли 4 298 людей: 1400 дорослих і 2875 дітей, при цьому госпіталізовано було 2800 пацієнтів. При цьому від початку року померло п'ятеро людей.

Зазначимо, що в Одеській області виявили агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul), який провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила про те, що кір до України прийшов з Євросоюзу, а саме з Румунії, де також є проблеми з вакцинацією.