"Телеміст Путіну під хвіст": Редакцію NewsOne закидали шашками і фаєрами

08 липня 23:55

Будівлю редакції пікетували понад 200 осіб у балаклавах.

 

У Києві під будівлею телеканалу NewsOne на вулиці Польовій зібралися активісти на акцію протесту проти телемосту з російським телеканалом "Росія 24". Активісти тримали плакати і кидали в бік будівлі телеканалу димові шашки і фаєри.

Журналісти повідомляють про 200 учасників і зазначають, що кількість людей збільшується. Деякі з них тримають плакати з написами "Телеміст - Путіну під хвіст", "Телеміст - вокзал - Росія", "Стоп пропаганда". Учасники також обіцяють 9 Липня провести акцію протесту під Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення.

Правопорядок перед будівлею NewsOne забезпечують співробітники Національної поліції і бійці Нацгвардії.

Раніше журналісти NewsOne опублікували заяву з вимогою до правоохоронних органів відреагувати на погрози з боку праворадикалів на адресу журналістів телеканалу.

Нагадаємо, 7 липня телеканал анонсував проведення 12 липня телемосту з російським телеканалом Росія 24 під назвою "Треба поговорити".

Проведення пропагандистського телемосту як спробу вплинути на українців під час виборчої кампанії і загрозу національній безпеці України засудили українські партії і політики. Президент Зеленський записав відеозвернення до Володимира Путіна, закликавши його сісти за стіл переговорів в Мінську.

Під тиском громадськості і під загрозою санкцій телеканал NEWSONE скасував проведення телемосту. Рада РНБО скликала екстрене засідання, на якому глава РНБО дав "секретні" доручення спецслужбам щодо забезпечення інформаційної безпеки та дотримання свободи слова.