Світовий банк виділить $ 135 млн на медреформу

03 квiтня 21:27

Кошти будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання для амбулаторій.

 

Світовий банк надасть Україні транш на підтримку медичної галузі в рамках спільного проекту, повідомляє Кабінет міністрів.

Уряд отримає додаткові 35 млн доларів у рамках спільного проекту з Міністерством охорони здоров'я "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". Загальний бюджет проекту складе 135 млн доларів.

"Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання, реконструкцію амбулаторій сімейної медицини та впровадження в регіонах медичної реформи", - цитує прес-служба прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Раніше повідомлялося про те, що Зеленський очікує отримати 165 млн доларів від ООН на боротьбу з коронавірусом. Також український уряд пообіцяв підвищити оклади працівникам медицини в три рази.

Нагадаємо, в минулому місяці розмір середньої зарплати в Україні зріс на 120 гривень. Найменш оплачуваними виявилися медична сфера і галузь готельно-ресторанного обслуговування, а найбільші заробітні плати у фінансистів та страховиків.

Медпрацівники отримують в середньому 7 471 гривню в місяць (на 2,4% більше, ніж у січні), а працівники готелів та ресторанів - 7411 гривню (на 0,2% більше, ніж у січні).