Суркісів викликали на допит до НАБУ – ЗМІ

11 листопада 00:30

Брати проходять по справі компанії "Енергомережа" як свідки.

 

Національне антикорупційне бюро викликало на допит українських бізнесменів Ігоря та Григорія Суркісів у якості свідків у кримінальному провадженні щодо ПАТ "Енергомережа".

Брати Суркіси повинні з'явитися на допит 15 листопада, повідомляє Tribuna.com з посиланням на власні джерела.

НАБУ має інформацію про те, що президент "Динамо" Ігор Суркіс давав вказівки голові правління "Енергомережі" Дмитру Крючкову, який знаходиться в розшуку, а віце-президент УЄФА Григорій Суркіс позичив компанії 4,3 мільйони гривень.

Ігор Суркіс давав вказівки розшукуваному голові правління "Енергомережі" Дмитру Крючкову
Ігор Суркіс давав вказівки розшукуваному голові правління "Енергомережі" Дмитру Крючкову
Tribuna.com

Григорій Суркіс позичив "Енергомережі" 4,3 мільйона гривень
Григорій Суркіс позичив "Енергомережі" 4,3 мільйона гривень
Tribuna.com

Як відомо, на початку січня детективи НАБУ почали розслідування у справі про привласнення майна "Запоріжжяобленерго" в особливо великих розмірах. За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського і братам Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління "Енергомережі" є колишній депутат Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов'язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі". Раніше повідомлялося, що Крючкову висунуто підозру, і він оголошений в розшук.

Також давні зв'язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував київське "Динамо" після розриву контракту динамівців з "ПриватБанком" Ігоря Коломойського.