Судді Окружного адмінсуду за рік задекларували майже 40 млн грн. доходів — Bihus.Info

18 вересня 15:19

Один із них зберігає "під подушкою" $ 400 тис готівки.

 

Сукупний річний дохід усіх 49 суддів Окружного адміністративного суд Києва, який забороняв Майдан, відсторонював Уляну Супрун та скасовував націоналізацію "ПриватБанку", в 2018 році склав 39,4 млн гривень. Понад чверть цієї суми (10,6 млн) надійшло до сімейного бюджету Руслана Арсірія. Однак офіційна зарплата судді та дохід його дружини-підприємиці становить лише її десяту частину, адже ще майже 9,3 млн гривень суддя Арсірій отримав у спадок від своєї 73-річної матері.

Як зазначають журналісти Bihus.Info, рекордсменом Руслан Арсірій виявився і за кількістю грошових активів. Разом з дружиною вони зберігають готівкою 400 тисяч доларів, що в перерахунку на національну валюту за курсом на останній день звітного року складало понад 11 млн гривень.

Раніше суддя Арсірій вже був фігурантом журналістських розслідувань. Зокрема як з'ясувала програма "Наші гроші", на місці задекларованої ним скромної хатки на 65 кв. м в Іванковичах вже давно стоїть значно більший будинок із власними басейном та капличкою, який суддя вперто не хоче вносити в декларації. А у 2011-2014 роках він відвідав більше десятка закордонних курортів. Згідно з його поясненнями журналістам "Слідства.Інфо", всі ці поїздки також нібито спонсорували його батьки.

Пощастило з родичами не лише Руслану Арсірію, а й багатьом його колегам із Окружного суду. У 2015-2019 роках судді задекларували понад 17 млн гривень подарунків, переважно - від членів родин. Найщедрішою виявилася теща Кирила Гарника, яка у травні цього року подарувала своєму зятеві половину 188-метрової квартири у житловому комплексі бізнес-класу "Richmond". Вартість подарунку склала майже 4,9 млн гривень.

Найбільшим латифундистом Окружного адмінсуду виявився Андрій Федорчук. У власності його дружини Марії перебуває 600 тисяч кв. м землі у Вишгородському районі на Київщині. Загальна ж площа всієї задекларованої суддями ОАСКу землі склала понад 750 тисяч кв. м.

А от найбагатшою на житлову нерухомість виявилася декларація судді Тетяни Балась. Разом з чоловіком вони володіють п'ятьма квартирами у Києві та приміщенням для відпочинку у Севастополі загальною площею майже 650 кв. м. У сумі ж усі судді задекларували понад 10 тисяч кв. м нерухомості.

Також на 45 суддів Окружного адміністративного суду міста Києва припадає 72 транспортних засоби. Найбільший автопарк із 5 транспортних засобів задекларував Богдан Санін. Сам суддя їздить на автомобілі Toyota Land Cruiser, а його дружина володіє яхтою Beneteau OC 37, катером Brig Eagle 645L, причепом для його транспортування і користується Mini Cooper свого батька. Ще четверо суддів, якщо вірити їх деклараціям, нібито ходять пішки.

Раніше журналісти з'ясували, що за час запровадження формули "Роттердам+" олігарх Ренат Ахметов майже збудував під Києвом маєток площею понад 12 тисяч кв.м. На території розташовані кілька будинків, штучні озера, гаражі, альтанки, 20 га лісу.