Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Луценка за підозрою в хабарництві

14 сiчня 11:47

Генпрокурору інкримінують злочин разом із першим заступником.

 

Національне антикорупційне бюро рішенням Солом'янського районного суду Києва зобов'язали відкрити кримінальне провадження за фактом одержання генеральним прокурором Юрієм Луценком у змові з першим заступником генпрокурора Дмитром Сторожуком неправомірної вигоди. Про це йдеться в рішенням суду, передають "Українські новини".

Згідно з рішенням суду, на особистому прийомі голови Служби безпеки України Василя Грицака громадянин України подав заяву про вчинення корупційного правопорушення Луценком у змові зі своїм першим заступником, передбаченого статтями ст. 27,28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

СБУ в свою чергу направила заяву НАБУ, але бюро відмовилося відкрити кримінальне провадження за вказаними фактами. Після цього заявник подав скаргу до суду на дії НАБУ і суд 28 грудня задовольнив, зобов'язавши бюро зареєструвати кримінальне провадження.

Раніше Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ почати розслідування про блокування генеральним прокурором Юрієм Луценком розслідувань злочинів щодо захоплення і розграбування майна "Інженерної групи "Арей" та особистому втручанні генпрокурора у досудове розслідування.