Суд зобов'язав екс-мера Черкас виплатити міськраді 200 тисяч гривень

10 вересня 07:54

З Одарича стягнуть суму за матеріальний збиток, завданий міському бюждету у зв'язку з незаконним звільненням ним працівника.

 

Соснівський районний суд Черкас зобов'язав колишнього мера Сергія Одарича відшкодувати матеріальний збиток у розмірі 200 тис. гривень за незаконне звільнення працівника. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Рішення було прийнято за позовом Черкаської міської ради. "Зокрема, судом вирішено стягнути з відповідача на користь міської ради кошти, виплачені з бюджету, в сумі майже 200 тис. грн", - підкреслює прес-служба прокуратури.

Одарича було відсторонено від займаної посади 24 квітня в результаті відповідного голосування Черкаської міськради. 29 квітня Одарич оскаржив дострокове припинення повноважень мерів, направивши позов до Соснівського райсуду.

10 червня 2013 року Одаричу було висунуто підозру у вчиненні кримінального злочину, зокрема, у завданні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн.

11 липня слідче управління прокуратури області завершило досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього мера міста Черкаси.

6 серпня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс кримінальне провадження проти Одарича на розгляд до Шевченківського райсуду Києва. !zn

Читайте також:

Екс-мера Черкас Одарича звинуватили в незаконному звільненні чиновників

Кримінальну справу проти Одарича передано до суду, екс-меру Черкас загрожує до 8 років в'язниці

Суд підтвердив відставку мера Черкас. Одарич готовий дійти до ЄСПЛ

Комітет Ради з питань місцевого самоврядування вважає, що відправити у відставку Одарича могла тільки черкаська громада