Суд зменшив заставу екс-голові ДФС Насірову майже втричі

05 березня 00:07

Заставу зменшено зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

 

Сьогодні суд зменшив заставу екс-голові ДФС України Роману Насірову зі 100 млн гривень до 36 мільйонів гривень. Про це повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак, передає УНН.

"Шевченківський районний суд Києва 4 березня задовольнив клопотання сторони захисту про зменшення розміру застави (стосовно екс-голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова - ред.) зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів гривень. Також, суд продовжив термін дії зобов'язань, покладених на Насірова", - сказав Лисак. За його словами, наступне засідання відбудеться 14 березня 2019.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував майже 300 тисяч доларів на британських рахунках Насірова.

Нагадаємо, 21 січня Центральна виборча комісія України зареєструвала Романа Насірова кандидатом у президенти на виборах 31 березня 2019 року.

2 березня минулого року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка". Зокрема, в епізоді про незаконне надання відстрочки оплати ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

Детальніше про проблеми розслідування щодо Насірова читайте у статті Олександра Леменова "Насіров Шредінгера" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".