Суд заарештував підозрюваного в організації вбивства Олешка

18 вересня 10:28

38-річному уродженцю Донецької області обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави.

 

Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя обрав запобіжний захід одному з підозрюваних в організації вбивства активіста і ветерана АТО в Донбасі Віталія Олешка. Про це повідомив у понеділок, 17 вересня, на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Аброськін також зазначив, що під час засідання, яке тривало з ранку й до самого вечора, відбувалися виклики "швидкої допомоги", з'явилося неправдиве повідомлення про мінування будівлі суду тощо.

"Але і це все не допомогло - 38-річний підозрюваний, уродженець Донецької області, приватний підприємець, власник кількох розважальних клубів в Донецькій і Запорізькій областях був заарештований. До речі, його захищали одразу чотири адвокати: один - з Донецької області, решта - з Дніпропетровщини", - розповів заступник голови Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що в Запорізькій області затримали підозрюваного у замовленні та організації вбивства Олешка.

Як повідомлялося, 31 липня в Бердянську вбили активіста і ветерана АТО Віталія Олешка, відомого під позивним "Сармат". Вбивця зайшов у двір готелю, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину з мисливської рушниці. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язують вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства. 3 серпня суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.