Суд заарештував підозрюваних у замаху на лідерів одеського "Народного руху"

26 серпня 11:16

Обраний запобіжний захід не передбачає права на внесення застави.

 

В Одесі суд відправив під арешт трьох фігурантів справи про замах на життя лідерів одеської міської організації "Народного руху України" Михайла Кузаконя і Григорія Козьми. Напередодні суд задовольнив клопотання прокуратури і обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права на заставу.

За версією слідства, до замаху на громадських активістів причетні уродженець Херсону, одесит та уродженець Житомирщини, який мешкав в Одесі.

"Спільними заходами прокуратури, поліції та УСБУ вказаних осіб 23 серпня викрито та затримано. Наразі правоохоронні органи працюють над встановленням та затриманням інших осіб, причетних до замаху на вбивство", - зазначає прес-служба прокуратури Одеської області.

Як повідомлялося, 2 серпня автомобіль активістів "Народного руху України" Кузаконя та Козьми протаранила вантажівка ГАЗ. За словами Григорія Козьми, водій вантажівки заздалегідь вистрибнув із салону та поїхав з місця події на мопеді. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко пов'язав напади на громадських активістів на півдні України зі спецоперацією з дестабілізації обстановки в регіоні. І висловив сподівання, що слідство зможе оперативно розкрити резонансні злочини.