Суд заарештував до жовтня другого підозрюваного в нападі на Гандзюк

20 серпня 20:01

Другому підозрюваному Віктору Горбунову 27 років.

 

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Віктора Горбунова, другого підозрюваного у справі щодо нападу на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк. Підозрюваний буден перебувати під вартою до 16 жовтня. Про це в коментарі "РБК-Україна" повідомила співробітниця відділу громадських зв'язків Херсонської міської ради Інна Зелена.

Засідання щодо обрання запобіжного заходу Горбунову відбулося 20 серпня в закритому режимі. При цьому засідання почалося із затримкою у зв'язку з тим, що підозрюваного в нападі на Гандзюк доставили до суду несвоєчасно.

Раніше стало відомо, що правоохоронці затримали ще трьох осіб, підозрюваних у причетності до організації замаху на Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня невідомий облив кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Постраждалу із серйозними опіками 40% тіла доставили до реанімації. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція кваліфікувала напад на активістку як "хуліганство", але згодом перекваліфікувала на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" і "замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю".

3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко передав розслідування справи в Службу безпеки України. У той самий день поліція відзвітувала про затримання підозрюваного в нападі на Гандзюк – раніше судимого жителя Херсона Миколи Новікова. Суд заарештував його на 60 діб без права внесення застави.

За словами сестри затриманого, алібі Новікова можуть підтвердити 7-8 осіб, але нікого з них поліція так і не допитала. Постраждала Катерина Гандзюк і свідки Новікова не впізнали.

У Гандзюк – давній конфлікт із керівництвом херсонської поліції, яке вона звинувачувала у хабарництві. Незважаючи на розпорядження генпрокурора, поліція продовжує здійснювати слідчі дії і не передала матеріали справи в СБУ.