Суд вирішив примусово доставити Порошенка на допит в ДБР

21 лютого 21:20

Черговий допит Порошенка запланований на 28 лютого.

 

Печерський суд Києва задовольнив клопотання ДБР і виніс рішення про примусовий привід екс-президента України Петра Порошенка на допит до слідчого.

"Здійснити привід Порошенка Петра Олексійовича 26.09.1965 року народження, який зареєстрований за адресою <...> для проведення слідчих дій - допиту, в процесуальному статусі свідка, на 14:00 28.02.2020...", - йдеться у рішенні суду.

Виконання рішення про здійснення приводу суд доручив відповідним органам Національної поліції.

Адвокат екс-президента України Петра Порошенка Ігор Головань назвав рішення суду "тиском з боку Офісу президента".

"Така поспіх і повне нехтування законом можна пояснити тільки політичним тиском з боку Офісу президента", - заявив адвокат.

Головань вважає, що винесення такого рішення в юрисдикції Шевченківського, а не Печерського суду. Крім того, адвокат Порошенка заявив, що суд не сповістив екс-президента про засідання, через що винесене рішення можна вважати неправосудним.

"В черговий раз сплеск активності правоохоронців приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого. Це очевидна ознака прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають "поліцейською державою", - додав Головань.

Раніше повідомлялося про те, що Порошенко 30 разів не з'являвся на допити в ДБР.