Суд відпустив фігуранта "справи Альперіна" з-під нічного арешту

19 грудня 12:46

Сергію Тупальському скасували запобіжний захід, призначений першою інстанцію суду.

 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала запобіжний захід заступнику керівника Київської митниці Державної фіскальної служби Сергію Тупальському у вигляді нічного домашнього арешту. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на пресслужбу суду.

Наприкінці листопада працівники Національного антикорупційного бюро затримали десятьох осіб у справі щодо порушення митного законодавства. Серед яких був і Сергій Тупальський.

Як повідомлялося, раніше Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для 11 підозрюваних у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями з розмитненням товарів. Зокрема, можливому організатору злочинної схеми Вадиму Альперіну обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави. Його партнеру – тримання під вартою із 18 млн гривень застави. Для виконувача обов'язків відділу митного посту "Столичний" - арешт із заставою у 2 млн гривень.

Прокурор подав дев'ять апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції.

Організатором ОЗУ слідство вважає одеського бізнесмена Вадима Альперіна. У 2017 році його вже заарештовували за спробу підкупу детектива НАБУ.

Президент Володимир Зеленський оголосив винагороду за упіймання "батька контрабанди", але 27 листопада Альперін сам прийшов на допит у САП, де його й затримали.