Суд відправив під арешт підозрюваних у вбивстві ювеліра Кисельова

16 квiтня 12:01

Альтернативи двомісячному утриманню в СІЗО рішення суду не передбачає.

 

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом підозрюваним у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Суд задовольнив клопотання прокуратури у повному обсязі та відправив підозрюваних у СІЗО на два місяці без визначення альтернативи.

"Минулого тижня у ході спецоперації правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до вбивства ювеліра. Двоє з затриманих виявилися колишніми працівниками правоохоронних органів (СБУ і Національної поліції), ще один - раніше судимим", - нагадують у прокуратурі.

Їм було оголошено підозру за п.п. 6, 12 ч. 2 статті 115 та ч.1 статті 14 п.п. 1, 5, 12, 13 ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство та підготовка до замаху на умисне вбивство. Двоє підозрюваних співпрацюють зі слідством.

5 березня у Дніпровському районі Києва невідомий убив чоловіка, вистріливши йому в голову. Згодом з'явилася інформація, що вбитий – ключовий свідок у справі "діамантових прокурорів", ювелір Сергій Кисельов. Однак у ГПУ інформацію про те, що він був свідком або будь-яким іншим фігурантом у справі "діамантових прокурорів", спростували.

Нагадаємо, на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ДСУ Генеральної прокуратури України Володимир Шапакін. Під час обшуку у них було знайдено великі суми грошей, а також діаманти.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного у "діамантовій справі", прокурора Олександра Корнійця були знайдені копії особистих документів екс-голови ГПУ Віктора Шокіна. Корнієць, зокрема, зберігав у себе вдома його копії паспортів та документів на нерухомість.

На той час заступник генерального прокурора - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляв, що генпрокурор Віктор Шокін навмисно перешкоджає розслідуванню справи "діамантових прокурорів", оскільки команда прокурорів володіє документами, в яких простежується зв'язок Шокіна з Шапакіним і Корнійцем. Корнієць, за його словами, був керуючим справами Шокіна.