Суд відправив під арешт ексголовного податківця Одещини

16 сiчня 17:22

Підозрювана може вийти із СІЗО під заставу в 904 тисячі гривень.

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід відстороненій виконувачці обов'язків начальника Державної податкової служби в Одеській області Наталі Чеботарьовій, яку спіймали на пропозиції регулярного хабара керівнику підрозділу регіональної прокуратури.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП та детективів НАБУ та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 2 березня 2020 року з альтернативою внесення 904 тис гривень застави" - йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

На підозрювану також накладено низку процесуальних обов'язків. Слідство у справі триває з грудня 2019 року, встановлюються усі причетні до вчинення злочину.

Нагадаємо, 14 січня Чеботарьову та її заступника затримали під час спроби давання хабара. За версією слідства, податківці запропонували керівнику структурного підрозділу прокуратури Одещини щомісячне "утримання" у розмірі $ 25 тисяч.

Натомість прокурор мав не перешкоджати податківцям обкладати місцевих підприємців незаконною "даниною" і не порушувати проти них кримінальної справи. Прокурор на таку співпрацю погодився.

Дії тимчасового керівництва регіонального управління ДПС кваліфіковано за ч. 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Їм загрожує від 4 до 8 років за ґратами із конфіскацією майна або без неї.