Суд відправив Павловського під домашній арешт

12 жовтня 20:54

Підозрюваний не зможе покидати свій будинок в найближчі два місяці.

 

У Києві Солом'янський районний суд обрав заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту без права покидати будинок на два місяці.

У той же час суд відхилив клопотання звинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб або застави в розмірі 75 млн грн, передає "Українська правда".

За рішенням суду, Павловський не може залишати своє фактичне місце проживання в Житомирі.

Читайте також: За півтора року "Трейд Коммодити" виграла тендерів майже на 5 млрд гривень

Нагадаємо, що 11 жовтня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони. Серед затриманих є заступник Міністра оборони Ігор Павловський та директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич.

Минулого року DT.UA опублікувало статтю "Діра в тилу", з якої почалося розслідування НАБУ, внаслідок якого і був затриманий заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський.

У статті була описана схема, за допомогою якої державні споживачі купують нафтопродукти. Так, в тендерах виграють фірми, які організовані незадовго до торгів, а на результат торгів, незважаючи на систему ProZorro, як і раніше впливають чиновники.