Суд відмовився відсторонювати голову експертного центру МОЗ Думенко за клопотанням ДБР

18 липня 22:26

Супрун назвала справу проти голови ДЕЦ сфабрикованою на замовлення фармацевтичної мафії.

 

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання Державного бюро розслідувань і не став відстороняти від посади директорку Державного експертного центру МОЗ Тетяну Думенко.

"Суддя Печерського суду Галина Матійчук не задовольнила клопотання ДБР і не відсторонила Тетяну Думенко від посади", - повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook увечері в четвер, 18 липня.

Керівниця МОЗ у черговий раз висловила впевненість, що кримінальна справа проти Думенко є сфабрикованою. А також пообіцяла, що міністерство домагатиметься притягнення до відповідальності організаторів та ініціаторів атаки на ДЕЦ.

"Метою кримінального провадження було відсторонити директорку ДЕЦ. Це мало стати помстою за зруйновані багатомільйонні схеми фармацевтичної мафії", - підкреслила Супрун.

"Думенко залишиться на посаді, а ДЕЦ продовжить впроваджувати прозорі процедури і чесні правила реєстрації ліків, проведення клінічних досліджень, українські пацієнти своєчасно отримувати доступ до ліків та інноваційного лікування. Тетяна - професіонал і довела свою чесність і ефективність у цієї посади. Більш вагомим аргументом в її користь є те, що бізнес став на захист державного регулятора! Ми захищатимемо чесних людей за будь-яких обставин", - підсумувала в. о. міністра.

Як повідомлялося, 16 липня співробітники ДБР та СБУ вручили повідомлення про підозру директорці Державного експертного центру МОЗ Тетяні Думенко. Їй інкримінують зловживання при розірванні договору оренди приміщень, укладеному більше 10 років тому. У міністерстві назвали кримінальне провадження сфабрикованими, а дії СБУ та ДБР розцінили як атаку на прозорість і чесність у сферах роботи ДЕЦ.

У вересні 2018 року ДБР проводило обшуки в ДЕЦ і намагався вилучити сервер з реєстром інсулінозалежнихпацієнтів, у якому міститися особисті дані як пацієнтів, так і лікарів.

Державний експертний центр - це державне підприємство МОЗ, до сфери відповідальності якого належить реєстрація ліків, їх клінічні дослідження, фармакологічний нагляд, ведення державного реєстру інсулінозалежних пацієнтів тощо.