Суд вчергове поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

20 вересня 16:35

І дозволив негайне виконання рішення в частині поновлення.

 

Печерський районний суд Києва у четвер, 20 вересня, ухвалив рішення, яким поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету імені О. Богомольця, повідомляє прес-служба НМУ на своїй сторінці в Facebook. Суд також допустив негайне виконання рішення у частині поновлення Амосової на посаді ректора НМУ.

"Позов Амосової Катерини Миколаївни до Міністерства охорони здоров'я України, третя особа Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди - задовольнити частково", - йдеться в ухвалі суду.

Зокрема, ним наказ МОЗ про звільнення Амосової визнано незаконним та таким, що підлягає скасуванню. За рішенням суду вона також має отримати від міністерства тисячу гривень грошової компенсації моральної шкоди та 800 гривень компенсації судових витрат. У задоволенні решти вимог позивачці відмовлено.

"Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано", - додається в ухвалі. На подання апеляції у сторін справи є 30 днів.

Зазначимо, рішення винесено судової колегією під головування судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця. Минулого року він не дозволив Генеральній прокуратурі розпочати заочне розслідування проти колишнього секретаря РНБО, голови АП екс-президента-втікача Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Як повідомлялося, 20 лютого виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підписала наказ про відсторонення від посади ректора НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової.

У міністерстві пояснили це рішення зривом призначеного на 20 лютого іспиту "Крок-1. Стоматологія" через конфлікт між університетом та Центром тестування при МОЗ. Амосова стверджує, що рішення про її відсторонення "є зведенням рахунків", оскільки вона відмовилася вирішити господарське питання про укладення договору та перерахування коштів Центру тестування за ліцензування на 1,5 млн гривень за закритою договірною процедурою.

У березні та квітні суд двічі поновлював Амосову на посаді, а МОЗ – знову її звільняв. Детальніше про проблеми в Національному медичному університеті читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Скуті одним ланцюгом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".