Суд в Гаазі почав другий раунд слухань щодо порушення РФ морського права

13 червня 12:05

Засідання відбудуться в закритому режимі.

 

У четвер, 13 червня, Третейський суд в Гаазі почав другий раунд слухань щодо заперечень Росії у справі за позовом України про порушення Москвою міжнародного морського права в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці для визначення підсудності, передає "Укрінформ". Зокрема, РФ не дотримується норм Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Сьогодні в суді виступить російська сторона, з ініціативи якої слухання відбуватимуться у закритому режимі. Країна виступить у п'ятницю, 14 червня.

Перший раунд слухань відбувся 11-12 червня. Тоді першою також виступала Росія. Очільниця української делегації Олена Зеркаль під час виступу назвала статті Конвенції ООН, які порушує Росія. Вона також зазначила, що РФ намагається забрати в України право на вирішення спору з даного питання.

Нагадаємо, що арбітражний розгляд було порушено 16 вересня 2016 року, коли Україна подала на Російську Федерацію заяву за порушення Конвенції ООН з морського права, зокрема ініціювавши спір про права прибережної держави у Чорному, Азовському і Керченській протоках.