Суд у Москві залишив під вартою ще п'ятьох полонених моряків

16 серпня 16:54

Розслідування у справі українських моряків вже завершено.

 

Московський міський суд відмовив у звільненні із СІЗО ще п'ятьом українським військовополоненим морякам. Постанову Лефортовського суду про продовження терміну утримання під вартою до жовтня залишили без зміни.

Таким чином, апеляційні скарги захисників Володимира Терещенка, Андрія Шевченка, Романа Мокряка, Андрія Оприска і Сергія Цибізова залишені без задоволення.

Раніше повідомлялося, що російський суд визнав законним продовження арешту Дениса Гриценка, Андрія Драча, В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Богдана Головаша і Сергія Попова.

У липні Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою усім 24 морякам ще на три місяці.

25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, яким зобов'язав РФ звільнити два катери, рейдовий буксир ВМС України і 24 українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. Рішення підтримали 19 суддів, російський суддя голосував "проти".

У червні Росія відзвітувала трибуналу про виконання вимоги, однак українців досі утримують у СІЗО "Лефортове" (Москва), РФ продовжує маніпулювати власним розумінням рішення.

В інтерв'ю DT.UA мати одного з моряків Богдана Головаша розповіла історію свого сина, а також поділилася тим, як її родина переживає це непросте випробування.