Суд у Києві продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство Олешка

09 квiтня 05:34

Сторона обвинувачення вказала на необхідність продовження запобіжного заходу, оскільки існують ризики втечі підозрюваних, тиску на свідків та знищення речових доказів.

 

Печерський районний суд Києва на два місяці продовжив запобіжний захід у вигляді арешту фігурантам справи про вбивство учасника бойових дій в Донбасі Віталія "Сармата" Олешка, повідомляє Громадське.

"Печерський суд продовжив на 2 місяці арешт трьом фігурантам вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка під позивним "Сармат": Олександру Обухову, Максиму Владимиренкову та Євгену Бродському", – сказано у повідомленні.

Сторона обвинувачення вказала на необхідність продовження запобіжного заходу, оскільки існують ризики втечі підозрюваних, тиску на свідків та знищення речових доказів. Адвокати підозрюваних, у свою чергу, назвали доводи звинувачення необґрунтованими, звинуватили прокурорів у тиску на їх клієнтів і зажадали для Обухова, Владимиренкова та Бродського альтернативного запобіжного заходу.

"Самі підозрювані підтримали своїх захисників", – наголошується у повідомленні.

Восьми іншим фігурантам справи Олешка продовжать запобіжний захід протягом тижня.

Віталія Олешка ("Сармата") застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Вбивця зайшов у двір готелю, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язували вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також було відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства. 3 серпня суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.

Пізніше в Запорізькій області затримали підозрюваного у замовленні та організації вбивства Олешка. Уродженцю Донецької області обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Підозрюваного в організації вбивства бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського затримали 16 грудня в міжнародному аеропорту "Харків"при спробі вилетіти за кордон. Покази проти нього дав один з підозрюваних у вбивстві, який зізнався у злочині.

18 грудня Бродського заарештували на 60 діб без права внесення застави.