"Суд" продовжив домашній арешт фігурантам "справи Веджіє Какшка"

01 березня 14:53

Також четвертому фігуранту дозволили відвідувати медустанови.

 

"Суд" окупованого Сімферополя продовжив до 7 травня термін домашнього арешту фігурантам "справи Веджіє Кашка", повідомила громадська група "Кримська солідарність" на своїй сторінці в Facebook. Засідання Київського міського "суду" проходило у відкритому режимі.

"Всім фігурантам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту продовжено до 7 травня 2019 року. Наступне судове засідання, на якому по ВКС буде допитаний потерпілий, призначено на 7 березня", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що продовження запобіжного заходу вимагала сторона обвинувачення. У той же час адвокат Еміль Курбедінов клопотав про зняття обмежень з Казима Аметова для відвідування ним медичних установ. Суд задовольнив клопотання.

Крім того, під час засідання "судді" зачитали характеристики та психіатричні висновки щодо підсудних.

"Дані характеристики дільничними за місцем проживання позитивні, психологічною експертизою також ніяких порушень і розладів не виявлено", - повідомили в "Кримській солідарності".

Раніше "суд" окупованого Сімферополя дозволив трьом фігурантам "справи Веджіє Кашка" Асану Чапуху, Бекіру Дегерменджі та Руслану Трубачу, які перебувають під домашнім арештом, відвідувати медичні установи.

Наприкінці січня утримуваних у СІЗО Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова та Руслана Трубача відпустили під домашній арешт, за кілька тижнів до цього запобіжний захід змінили Асану Чапуху. Адвокати фігурантів "справи Веджіє Кашка" наголошували на погіршенні здоров'я підзахисних та відсутності у СІЗО умов для належного лікування.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року в окупованому Сімферополі після чергових затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка. 82-річній жінці стало зле під час затримання Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова. Їх звинуватили у "вимаганні грошей у громадянина Туреччини". Активіст Наріман Джелял заявив, що громадянин Туреччини, через якого затримали групу кримських татар, вкрав гроші сім'ї Веджіє Кашка.