Суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову

07 листопада 17:42

Захисники заявляли про погіршення здоров'я підозрюваних у ДТП.

 

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурорів про продовження до 5 січня 2019 року запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, обвинувачуваних в ДТП, яке відбулося в жовтні 2017 року в центрі Харкова і в результаті якого загинуло 6 людей.

Захист Дронова і сам обвинувачений заперечували проти задоволення клопотання, стверджуючи, що ризики, на які посилається обвинувачення, не доведені. Зокрема Дронов висловив готовність здати закордонний паспорт і права в підтвердження того, що не має наміру ховатися від суду і здійснювати нове правопорушення. Крім того, його адвокат Сергій Перепелиця заявив, що розгляд клопотань про продовження запобіжного заходу стосовно його підзахисного перетворився на формальність.

Захист Олени Зайцевої також заперечував проти задоволення клопотання прокуратури, називаючи ризики непідтвердженими та необґрунтованими. Адвокати стверджували, що стан здоров'я їх підзахисної продовжує погіршуватися і підтримали думку колеги про формальний підхід суду до розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу.

Потерпілі та їх представники з думкою про формальний підхід суду не погодилися і підтримали клопотання звинувачення. Суд продовжив утримання під вартою обох обвинувачених на 60 днів – до 5 січня 2019 року.

Сама справа по суті в середу не розглядалося. Адвокат Дронова Сергій Перепелиця попросив суд дати час, щоб ознайомитися з результатами додаткової комплексної судової автотехнічної експертизи та експертизи відео - і аудіозаписів, а також сформувати позицію захисту. Наступне засідання у справі призначено на 13 листопада.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, унаслідок якої загинули шестеро осіб, ще п'ятеро, зокрема вагітна жінка, отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 (водій Олена Зайцева) і Volkswagen Touareg (водій Геннадій Дронов), унаслідок чого Lexus вилетів із проїжджої частини та наїхав на групу пішоходів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водії порушили правила дорожнього руху, що призвело до аварії.

Київський районний суд Харкова обрав водієві Lexus Олені Зайцевій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Аналогічний запобіжний захід обрали другому учаснику ДТП - Геннадію Дронову. На одному із засідань Зайцева визнала свою провину та заявила про те, що готова понести покарання.