Суд продовжив арешт фігуранту "справи 2 травня" росіянину Мефьодову

13 березня 11:50

Євгена Мефьодова залишили в СІЗО.

 

Київський райсуд Одеси продовжив термін утримання під вартою фігуранту "справи 2 травня" росіянину Євгену Мефьодову, повідомляє прес-служба суду.

На підготовчому засіданні прокурор заявив клопотання про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів, посилаючись на те, що чоловік звинувачується у скоєнні тяжких злочинів, є громадянином іншої держави і може переховуватися від суду.

Своєю чергою захист клопотав про обрання більш м'якого запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Суд взяв обвинуваченого під варту, зазначивши, що обрання такого запобіжного заходу є обґрунтованим, оскільки ризики не знизилися. Крім того, суд повідомив про те, що чоловік звинувачується в скоєнні злочину, яким за законом передбачена можливість єдиного виду запобіжного заходу - утримання під вартою.

Нагадаємо, що 18 вересня 2017 року Іллічівський міськсуд Чорноморська Одеської області визнав невинними обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі у епізоді про масові заворушення на Грецькій площі, вулиці Грецькій і в районі Будинку профспілок.

Суд визнав непереконливою доказову базу, зібрану стороною обвинувачення. Після оголошення вироку під стінами суду почалися сутички активістів, невдоволених його рішенням, із поліцією. Виправданих, їхніх родичів і адвокатів правоохоронці вивезли із залу суду.

Одразу після оголошення вироку співробітники СБУ повідомили про підозру двом з 19-х обвинувачених у справі – Сергію Долженкову і Євгену Мефьодову за ст.110 (замах на територіальну цілісність країни) КК за фактом їхньої участі в акції у Миколаєві навесні 2014 року. Обох чоловіків на 60 діб заарештував Київський районний суд.

У жовтні одеська прокуратура вручила нові підозри фігурантам "справи 2 травня". Долженкову і Мефьодову повідомили про підозру у підготовці до організації масових заворушень.

Масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України і проросійських бойовиків відбулися 2 травня 2014 року. Під час масових заворушень загинули 48 і постраждали близько 250 осіб. Більшість загинула в Будинку профспілок під час пожежі.