Суд призначив ще двом підозрюваним у справі про стрілянину в Княжичах домашній арешт

07 вересня 15:03

Курту і Мариновського також зобов'язали носити електронні браслети та здати закордонні паспорти.

 

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язання носити електронний браслет стеження старшому інспектору КОРДу Андрію Курті і екс-заступнику начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського райвідділу поліції Києва Роману Мариновському.

Як повідомляє "Громадське", 6 і 7 вересня підозрюваних відправили під цілодобовий домашній арешт на два місяці, а також зобов'язали здати документи для виїзду за кордон.

Наголошується, що до відповідного рішення суду Курту не відсторонили від посади старшого інспектора КОРДу і він продовжував працювати.

Слідчі вважають, що він зробив не менше трьох пострілів по автомобілю, в якому перебували співробітники Держслужби охорони і поліцейські розвідники в Княжичах. Так як кулі зі зброї Курти нікого не поранили і не вбили, його звинувачують у замаху на умисне вбивство та перевищення службових повноважень.

Як повідомлялося, 1 вересня суд обрав для одного з трьох підозрюваних - колишнього начальника управління карного розшуку київської Нацполіції Леоніда Куряти запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, що у ніч на 4 грудня 2016 року під час спецоперації по затриманню грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгоджені дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісьмох підозрюваних в організації ОЗУ, під час стеження за якою сталася перестрілка між співробітниками поліції.