Суд призначив підозрюваному у справі про стрілянину в Княжичах Куряті домашній арешт

01 вересня 12:24

Суд присудив екс-главі кримінального розшуку Нацполіції Києва цілодобовий домашній арешт і носіння електронного браслета.

 

Печерський райсуд Києва обрав екс-начальнику управління карного розшуку столичної Нацполіції Леоніду Куряті запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурори вимагали утримувати підозрюваного під вартою без альтернативи застави, так як, на їхню думку, саме він наказав відкрити вогонь у Княжичах, передає "112 Україна".

В якості доказів сторона звинувачення приводила відео- та аудіоматеріали, включаючи кадри з камер спостереження. Але захист назвав докази недостатніми, і суд присудив Куряті домашній арешт, а також зобов'язання носити електронний браслет.

Як відомо, Курята є одним з підозрюваних у справі про вбивство в Княжичах під Києвом п'яти співробітників правоохоронних органів у 2016 році.

Нагадаємо, що у ніч на 4 грудня 2016 року під час спецоперації по затриманню грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгоджені дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісьмох підозрюваних в організації ОЗУ, під час стеження за якою сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.