Суд призначив підготовче засідання у справі "рюкзаків Авакова"

04 вересня 17:51

Суд почне розгляд справи за обвинуваченням Володимира Литвина.

 

Суд у Харкові у вересні почне розгляд справи за обвинуваченням підприємця Володимира Литвина, підозрюваного в розтраті коштів під час закупівлі рюкзаків для Національної гвардії, так званої "справи рюкзаків Авакова". Згідно з розкладом Червонозаводського райсуду, засідання призначено на 13:40 11 вересня.

Звинувачення підприємця розглядатиме колегія з трьох суддів. Адвокат Олексій Кучер в коментарі "Українській правді" підтвердив, що мова йде саме про "справу рюкзаків". Засідання буде підготовчим. Повідомляється, що захисник Литвина відмовився коментувати, чи має намір підозрюваний визнавати провину.

Як повідомлялося, 12 липня старший групи прокурорів САП закрив справу "рюкзаків Авакова" проти сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ. Єдиним підозрюваним у ній залишився підприємець Володимир Литвин.

17 серпня ЦПК подав до Солом'янського суду скаргу на постанову прокурора САП Василя Кричуна про закриття кримінального провадження відносно Олександра Авакова та Сергія Чеботаря. Суд відмовив ЦПК в оскарженні справи.

Нагадаємо, 31 жовтня 2017 року в рамках розслідування справи про так звані "рюкзаки Авакова" були затримані син голови МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, а також підприємець Володимир Литвин.

Наступного дня суд відпустив усіх трьох підозрюваних під особисте зобов'язання, а Авакова-молодшого – зобов'язав носити електронний браслет. У грудні Солом'янський райсуд Києва повернув йому закордонного паспорта і дозволив зняти електронний браслет.

Детальніше про політичне підґрунтя справи "рюкзаків Авакова" читайте в матеріалі Юлії Мостової "Рюкзаки з подвійним дном" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".