Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі про вбивство Вороненкова

13 червня 17:38

Про повернення акта просила сторона захисту обвинувачених.

 

Шевченківський райсуд Києва у середу, 13 червня, повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі про вбивство колишнього депутата Державної думи Російської Федерації Дениса Вороненкова. Як повідомив Владислав Добош, адвокат одного з обвинувачених Ярослава Тарасенка, про повернення акта прокуратурі просила сторона захисту.

"З причини того, що він не відповідає закону, не сформульоване обвинувачення, взагалі, як кажуть, зшитий на швидку руку", – розповів адвокат у коментарі "Українській правді".

За його словами, в обвинувальному акті "незрозуміло, в чому звинувачують Тарасенка, незрозуміло, в чому його порушення". Добош вважає, що виправлення акта "за строками буде не дуже великим, тому що вони розуміють, що людина під вартою, і справа має бути призначена до розгляду".

Під час сьогоднішнього засідання суд також продовжив термін утримання під вартою обвинувачених до 11 серпня. Адвокат вважає, що підстав для продовження запобіжного заходу для його підзахисного не було.

Нагадаємо, що 23 березня 2017 року у Києві застрелили екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Кілер відкрив по ньому вогонь біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі столиці, куди Вороненков йшов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області був затриманий 36-річний активіст Ярослав Тарасенко. Слідство вважає його співучасником Павла Паршова, який вбив Вороненкова. Інший затриманий - Олександр Лось - був разом зі спільником вбивці Ярославом Левенцом співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Тарасенко був водієм "Ланоса", на якому приїхав кілер.

9 жовтня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що прокуратура передає до суду справу про вбивство Дениса Вороненкова. За його словами, фактичним замовником вбивства є підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін.