Суд повернув Мартиненку закордонні паспорти

06 грудня 22:41

Підозрюваного в розтраті 17 мільйонів доларів екс-депутат зможе безперешкодно виїжджати за межі країни під час слідства.

 

Солом'янський районний суд Києва звільнив колишнього народного депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка, підозрюваного в розтраті 17 мільйонів доларів, від зобов'язання здати паспорти на час слідства.

Як повідомив "Українським новинам" адвокат Петро Бойко, відповідне рішення суд ухвалив у середу, 6 грудня.

"Згідно з рішенням суду, Мартиненко може забрати свої паспорти і виїжджати за кордон", - пояснив захисник екс-депутата.

Він уточнив, що клопотання захисту полягало в обґрунтуванні скасування зобов'язання зі здачі документів для виїзду за кордон.

Увечері 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Затримання було проведено в рамках розслідування справи про закупівлі ДП "СхідГЗК" концентрату урану через австрійську прокладку. За даними слідства, колишній член парламентської фракції "Народного фронту" Микола Мартиненко є співучасником розтрати понад 17 мільйонів доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

22 квітня Солом'янський районний суд Києва відмовив в арешті колишнього народного депутата Миколу Мартиненка і відпустив його на поруки групи народних депутатів. Того ж дня на поруки судом був випущений перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, якого слідство вважає спільником Мартиненка.